Beskrivelse
Et familiedomaine i Savigny‑lès‑Beaune med cirka 13 ha vinmarker, heraf omkring 7,8 ha i Premier Cru-klasser såsom Aux Gravains. Jordbunden er typisk argilo‑calcaire med et betydeligt indslag af smågrus (deraf navnet “Gravains”) på sydvendte skråninger ca. 2,22 ha som Pavelot ejer på marken.
Produktionen sker med manuel høst, fermentering og vinificering efter terroir-forståelse; ca. 12 måneder i egetræsfade, 25 % nye, for at balancere rig frugt med finesse. Vinstokkene er ofte meget gamle (70–80 år), hvilket giver koncentration og kompleksitet.
Efter anerkendelse af Allen Meadows/Burghound med 91–93 point, omtales vinen som “Sweet spot / Outstanding” og anbefales først åbnet efter mindst 7–8 års flaskelagring for fuld udvikling (drikkes omkring 2034+) Aromaer: højt-tonede noter af rød og mørk kirsebær, blomme, menthol og toast fra fadlagringen. Smagen er intens og mineralsk med kompakt struktur og faste tanniner. Jasper Morris kalder bouquet’en for “stilfuld og fyldig” med fine frugter og en frugtdreven krop