Beskrivelse
Den smukke historie om Viberti, starter i 1923. Antonio Viberti køber her en lille kro, der hedder Buon Padre. Til kroen hørte vinmarker, hvor der dyrkes Dolcetto, Barbera og den berømte Nebbiolo. Antonio begyndte sin lille vinproduktion i kroens kælder, og serverede vinen for kroens begejstrede gæster.
Kroen blev populær blandt lokale mad- og vinelskere. Den elegante og intense Barolo, var det perfekte match til den rustikke og velsmagende mad fra kroen. Vinen hos Viberti, er jo også lavet specifikt til den mad der serveres, eller er det omvendt?
I 1967 overtager Antonios søn, Giovanni, som i 70’erne begyndte at modernisere vinproduktionen. Her introducerede han bl.a. fermentering i cementtanke. I 80’erne begyndte Giovanni at producere vin fra deres enkeltmarker, særskilt. Han begyndte også at arbejde på eksport af vinen, og fik succes i det øvrige Europa og senere i USA.
Den tredje og nuværende generation, består af sønnen Claudio, der overtog produktionen i 2008. Maria, Claudios mor, står stadig i køkkenet på Buon Padre kroen. Maria, som er tvilling, har endda fået en vin opkaldt efter sig, La Gemella. En vin der er lavet lige efter hendes smagsløg, frugtig og ren Barbera.
Viberti Collezione Vigneto Mix Case 2018
2x Barolo riserva Bricco delle Viole 2018
2x Barolo riserva San Pietro 2018
2x Barolo riserva La Volta 2018