Louis Jadot Chablis 2020 75 cl

kr. 175,00 - kr. 250,00

Ikke på lager

Beskrivelse

adots Jaqcues Lardière holder selv meget af Chablis, og det er man ikke i tvivl om, når man smager hans vine fra området. Heller ikke hvorfor! Jadots Chablis afspejler det kølige klima og kimmeridge kalkjordene giver den helt unikke, slanke, ranke, mineralske og på en gang ”strenge” og rige stil. Umiskendeligt anderledes end stor Chardonnay fra Côte d’Or! Perfekt til østers, skaldyr eller frisk gedeost.

Det, der præger enhver flaske Chablis-vin, er det kontinentale klima, som er meget koldt om vinteren og varmt om sommeren, ganske ofte med forårsfrost, og så den mineralske undergrund, som giver lignende kølige, mineralske vine.

Området er på ca. 3500 ha., inklusiv 856 ha. 1. Cru og Grand Cru med 100 % Chardonnay. Og Chablis 1. Cru produceres på 40 forskellige “lieux-dits”.

Louis Jadot’s Chablis er gæret af forskellige vinmagere, hovedsageligt i store kar, og derpå lagret i Louis Jadot’s kældre 9-12 måneder.

Chablis i smuk, lys, lidt gylden forklædning. En mundrensende, mineralsk, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin. Et dejligt match til østers og salte oste.

Information om vinen

Vintype: Hvidvin
Land: Frankrig
Område: Bourgogne