Gaja Sito Moresco Langhe 2018 75 cl

kr. 295,00 - kr. 395,00

18 på lager

Køb 1 - 5  
kr. 395,00
Total:
kr. 395,00
Køb 6+ og spar 25%
kr. 316,00
kr. 295,00
Total:
x

Beskrivelse

Vinmarken Sito Moresco blev overtaget af Angelo GAJA i 1979. Den ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso og bærer navnet for den tidligere ejer kaldt Moresco. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Barbera – som bruges i Sito Moresco siden årgang 2015 – kommer fra GAJAs single-cru marker i området, og Cabernet Sauvignon fra Serralunga.

I 2018 havde de blå druer et tykt skind, som gav vinene en ret dyb, mørk rubinrød farve. Sito Moresco er meget kompleks, med en god frugt-, aroma- og smagskoncentration. Duften byder på nuancer af violer, morbær og milde krydderier. Smagen har god velour og en ret afrundet tannin med frugtige toner af blommer og kirsebær samt en spændende, underliggende mineralitet. Den slutter som altid med sprødhed og charme samt en god portion friskhed. Sito Moresco er meget anvendelig til både lam, kalv og oksekød.

Sito Moresco er mørk og brillant i farven. Man finder altid nuancer af kirsebær og røde frugter, og efter lidt iltning kommer vinens krydderier og mere maskuline karakter frem. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar men udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med god bærsødme, som giver vinene en dejlig harmonisk karakter og gør den meget charmerende.

 

Information om vinen

Vintype: Rødvin
Land: Italien
Område: Piemonte

Du kunne også være interesseret i...