Chateau La Fleur Petrus 2006 75 cl

kr. 1.695,00

Ikke på lager

Beskrivelse

La Fleur-Pétrus var det andet slot som Établissements Jean-Pierre Moueix i Liburne købte, da de i 1953 begyndte at udvide deres grossist virksomhed til også at omfatte egentlig vinproduktion. I dag ejer og bestyrer familien en imponerende portofølge af primært venstrebredslotte, og med navne som Château La Clotte og Magdelaine i Saint Emilion og Trotanoy, Lagrange, Lafleur, Lafleur-Gazin, La Fleur-Pétrus og ikke mindst selveste Petrus på cv’et er det ikke uden grund at Mouiex tituleres “kongen af Pomerol”.

Fire år efter købet blev Bordeaux ramt af den værste frost i mands minde, og de fleste af de vinstokke på Lafleur-Petrus gik til og måtte genplantes hvilket tyngede slottes ry op gennem 60’erne og begyndelsen af 70’erne. Siden er vinens omdømme og popularitet blot blevet ved med at vokse og hvad vinen måtte savne i koncentration i relation til naboerne Petrus og Lafleur vinder den i finesse og delikatesse.

De 9 ha. på Pomerol plateauet er beplantet med 80 % Merlot og 20 % Cabernet Franc, som også er den omtrentlige drueblanding i den færdige vin. Druerne håndhøstes og sorteres forud for gæringen der sker på traditionel vis i cementtanke hvorefter vinen modner i den lille kælder, som tidligere tilhørte Le Gay, men som blev en del af La Fleur-Pétrus da den aldrende Marie Robin solgte dette lille sted i 1994 for at familien kunne bevare kontrollen over den “ægte” Lafleur. Vinen modner 18 til 20 måneder på fad (50 % nye), men forholdene er så beskedne, at fadene efter det første år køres ind på Moueix’s lager i Libourne for at modne færdig og blive tappet på flaske der, mens der bliver skabt plads til den næste årgang ude på “slottet”.

Robert Parker 93 point.

Information om vinen

Vintype: Rødvin
Land: Frankrig
Område: Pomerol