Montecastro Ribera del Duero Red 2014

Beskrivelse

Dette er den 3. udgave af den spændende, elegante og svært charmerende rødvin fra Bodegas Montecastro, som har fået Carlos de la Fuente og Peter Sisseck med på sidelinjen. Helt bestemt en vin der allerede ligger lige i slipstrømmen af de allerbedste vine i Ribera del Duero og givet en vin, som vil tage på i vægt og kompleksitet efterhånden som vinstokkene får lidt mere alder og de nye hænder får endnu bedre fat om potentialet.

Druerne er Tempranillo, lokalt kaldet "Tinto Fino", tilsat små mængder Cabernet Sauvignon og/eller Merlot. En druesammensætning som vi også ser hos en af Spaniens fineste vinproducenter, Vega Sicilia. Efter udblødning af skallerne og gæring i cementtanke modner vinen i 18 måneder på franske fade fra Allier (20% nye) inden den tappes på flaske uden klaring eller filtrering.

Potpourri af modne mørke kirsebær, brombær og blåbær samt sorte oliven, lakridsrod, råkakao og blyant samt et let røget indslag i eftersmagen. Syren fremstår mild og de finkornede tanniner er diskrete omend mærkbare. En kraftfuld vin som man alligevel let kommer til at nyde et ekstra glas af.

Serveres ved 18 grader til eksempelvis braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker.

 

Pris pr. flaske
  • Kr.  195,00
    1-5 stk.
  • Kr.  169,95
    Spar: Kr.  25,05
    6 stk.
Pris pr. flaske
Kr.  195,00