Villa Antinori Rosso Toscana IGT - Antinori 2016 75 cl

Beskrivelse

Bortset fra nogle få grafiske justeringer er etiketten den samme som dengang, men vinen er naturligvis fulgt med tiden, og da succes ’en til sidst betød, at Piero Antinori ikke kunne skaffe frugt nok fra familiens vinmarker indenfor Chianti Classico zonen valgte han i 2001, at løfte familiens vigtigste label ud af Chianti Classico, således at han i princippet kunne trække på frugt fra hele Toscana.

Det var på papiret en dramatisk beslutning, som forargede mange kollegaer, da den blev ført ud i livet, men da vinen stadig smagte fortræffeligt, viste det sig, at Antinori ’s brand var stærkere end Chianti Classico ’s image. Denne legendariske vin fra Villa Antinori klarede således transformationen uden skrammer.

I dag er vinen fortsat domineret af Sangiovese, men hvert år får den klassiske Chianti-drue selskab af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og senest også en smule Petit Verdot.

Alle stilke fjernes inden druerne presses og mosten får lov at samle aroma i op til 48 timer forud for gæringen i rustfrit stål. Herefter følger for 2/3 af vinens vedkommende 12 måneders modning på brugte franske, ungarske og de senere år også amerikanske fade, mens den sidste 1/3 af vinen forbliver i tankene frem mod aftapningen på flaske, der blev påbegyndt i juli 2018.

Resultatet er en ganske intens vin med komplekse aromaer af moden rød frugt og søde krydderier, som på trods af fadlagringen og de fremmede druer fortsat lader Sangiovese Shine. Fyldig med smidige og fløjlsagtig tanniner, som dels får vinen til at virke overraskende umiddelbar, dels etablerer en lang og vedholdende finish. 

Pris pr. flaske
 • Kr.  175,00
  1-5 stk.
 • Kr.  119,95
  Spar: Kr.  55,05
  6 stk.
 • Kr.  99,95
  Spar: Kr.  75,05
  12 stk.
Pris pr. flaske
Kr.  175,00