Klein Constantia Riesling 2015 75 cl

Beskrivelse

Denne vin kommer fra ejendommen Klein Constantia, som blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, der var den første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev i 1980 købt af familien Jooste, som i en årrække brugte mange penge og megen tid på igen at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden. Klein Constantia ligger få kilometer uden for Cape Town, hvor markerne med vinstokke bølger ned af bjergsiderne i et klima, der er perfekt til fremstilling af store vine. Klein Constantia bliver ofte kaldt "verdens smukkest beliggende vingård", og i Wine & Spirits har Klein Constantia været blandt "Top 25 vineyards" i verden. På Tim James’ www.grape.co.za blev Klein Constantia i 2014 udnævnt til at være blandt de 20 bedste vinerier.

Vinen er produceret af 100% Riesling-druer, som er dyrket i området Constantia, der er beliggende i udkanten af Cape Town i Sydafrika.

Vinen har været lagret på en kombination af egetræsfade og ståltanke.

Det er en livlig vin med flot lys, gylden farve, delikat duft af citrusfrugter – især klementiner, frisk men samtidig fyldig og kompleks frugtsmag med masser af saft samt en lang og velafbalanceret eftersmag.

Den er særdeles velegnet som apéritif samt til fisk og skaldyr.

Denne vin kan med velbehag drikkes nu, men kan også henlægges yderligere et par år.

 

Pris pr. flaske
  • Kr.  150,00
    1-5 stk.
  • Kr.  129,00
    Spar: Kr.  21,00
    6 stk.
Pris pr. flaske
Kr.  150,00